s غزل معاصر: بیدار شو که راز جهان را نزیستی! - قربان ولیئی :: کتاب بهرام

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین کامنت های شما
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
s
  • ۰
  • ۰

بیدار شو که راز جهان را نزیستی!
با عشق، گوشه های نهان را نزیستی!


فرصت کم است و همسفر رودخانه شو
ای قطره ای که شور روان را نزیستی!

 

هر بامداد تازگی از راه می رسد
در کهنگی خزیدی و «آن» را نزیستی!


از یاد برده روح تو عهد قدیم را
آفاق آیه های جوان را نزیستی!


در پرده ماند نغمه ی کیهانی سکوت
موسیقی نواحی جان را نزیستی!


دف می زنند دم به دم آغاز می شویم
این شور را و این ضربان را نزیستی!


آغاز شو، تمام ابد پیش روی توست
یک لمحه از سراب زمان را نزیستی!
قربان ولیئی

 

نقد این شعر:

این شعر با استفاده از اشعار و اندیشه‌های عمیق، مفاهیمی چون عشق، زمان، خودشناسی و حتی وجود گسترده‌ای از نواحی زندگی و زمان را مطرح می‌کند. می‌توان گفت که هر یک از بیت‌های این شعر نماینده‌ای از مفهومی خاص هستند که توسط شاعر به صورت عمیق و تامل‌برانگیز بیان شده است. به تحلیل و بررسی هر یک از بخش‌های این شعر می‌پردازیم:

1. بیدار شو که راز جهان را نزیستی!
   - این بیت به تازگی و پذیرش آگاهی اشاره دارد. شاعر به خواننده توصیه می‌کند که بیدار شود و به دنبال شناختن رازهای عمیق و پنهان جهان بپردازد. اینجا به واقعیت‌هایی از زندگی که احتمالاً پنهان مانده‌اند، اشاره دارد.

2. با عشق، گوشه های نهان را نزیستی!
   - در این بیت، عشق به عنوان وسیله‌ای برای کشف و فهمیدن جوانب پنهان زندگی آورده می‌شود. شاعر می‌گوید که اگر با عشق به زندگی نگاه کنیم، می‌توانیم جوانب نهان و مخفی زندگی را کشف کنیم.

3. فرصت کم است و همسفر رودخانه شو
   - این بیت به گذر زمان و محدودیت آن اشاره دارد و شاعر توصیه می‌کند که زمان را بهینه استفاده کنیم و با دیگران همراه شویم، چون زمانی که گذشت، دیگر برگشت‌پذیر نیست.

4. هر بامداد تازگی از راه می رسد
   - در این بیت، اهمیت شروع دوباره و تجدید حیات به تصویر کشیده شده است. شاعر به خواننده می‌گوید که هر صبح، فرصتی جدید برای شروع دوباره و تجدید حیات به ما می‌رسد.

5. در کهنگی خزیدی و «آن» را نزیستی!
   - این بیت به تاسف و پشیمانی از زمانی که به هدر رفته اشاره دارد. شاعر به خواننده یادآوری می‌کند که اگر زمان را بدرستی به کار نگیریم، ممکن است به همه آنچه که ارزشمند بوده است، دسترسی نداشته باشیم.

6. در پرده ماند نغمه ی کیهانی سکوت
   - این بیت به زیبایی و ارزش صمیمانه سکوت اشاره دارد. شاعر می‌گوید که بسیاری از نغمه‌های زیبای جهان در سکوت پنهان مانده‌اند و فقط کسانی که با دقت گوش می‌دهند، می‌توانند آن‌ها را بشنوند.

7. دف می زنند دم به دم آغاز می شویم
   - در این بیت، آغاز و شروع دوباره زندگی به تصویر کشیده شده است. شاعر به خواننده می‌گوید که زندگی همواره در حال شروع دوباره است و هر لحظه امکان تحول و پیشرفت را داریم.

8. آغاز شو، تمام ابد پیش روی توست
   - این بیت به اهمیت آغاز و شروع جدید در زندگی اشاره دارد. شاعر به خواننده توصیه می‌کند که برای شروع کارهای جدید و ارزشمند، هر لحظه آماده باشد، زیرا زندگی ابدیترین سرمایه انسان است.

در کل، این شعر با استفاده از اشعار زیبا و مفاهیم عمیق، به خواننده پیام‌هایی از جانب زندگی و زمان را منتقل می‌کند و به او توصیه می‌کند که با آگاهی و عشق به زندگی، جوانب پنهان و ارزشمند زندگی را کشف کند و زمان را بهینه استفاده کند.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی