s معنی ضرب المثل میان دو کس جنگ چون آتش است - سخن چین بدبخت هیزم کش است! :: کتاب بهرام

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین کامنت های شما
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
s
  • ۰
  • ۰

شعر سعدی شیرازی در این بیت به بررسی پیامدهای منفی سخن‌چینی و جنگ و نزاع بین دو نفر می‌پردازد. بیایید این بیت را به طور کامل تفسیر کنیم:

تحلیل واژه‌ها و مفاهیم

  1. میان دو کس جنگ چون آتش است:

    • در این بخش، سعدی به جنگ و نزاع میان دو نفر اشاره می‌کند و آن را به آتش تشبیه می‌کند. آتش نماد ویرانی و سوزندگی است. جنگ میان دو نفر می‌تواند به سرعت گسترش یابد و عواقب وخیمی به همراه داشته باشد، مشابه آتش که به راحتی می‌تواند از یک نقطه کوچک به مناطق وسیع‌تری سرایت کند.
  2. سخن چین بدبخت هیزمکش است:

    • در این بخش، سعدی به نقش سخن‌چین‌ها اشاره می‌کند. سخن‌چین کسی است که با گفتن حرف‌های نادرست یا تحریف‌شده، موجب ایجاد تنش و درگیری بین افراد می‌شود. او به نوعی به عنوان هیزم‌کش آتش جنگ عمل می‌کند. هیزم‌کش کسی است که هیزم را برای آتش جمع می‌کند و به آتش شدت می‌بخشد. به عبارت دیگر، سخن‌چین با حرف‌هایش به شعله‌ور شدن نزاع کمک می‌کند.

تفسیر کلی

این بیت به ما یادآوری می‌کند که درگیری‌ها و جنگ‌ها به سادگی می‌توانند از یک سوءتفاهم یا یک سخن نادرست ناشی شوند. سعدی به ما می‌گوید که سخن‌چینی و شایعه‌پراکنی می‌تواند به شدت بر روابط انسانی تأثیر بگذارد و به ایجاد تنش و درگیری منجر شود. 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی