s معنی ضرب المثل قسم روباه رو باور کنیم یا دم خروس را؟ :: کتاب بهرام

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین کامنت های شما
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
s
  • ۰
  • ۰

ضرب‌المثل "قسم روباه رو باور کنیم یا دم خروس را؟" به معنای تضاد بین ادعاهای زبانی و شواهد واقعی است. روباه به قسمش تکیه می‌کند که ممکن است نادرست باشد، در حالی که دم خروس به عنوان علامت مشخصی از حقیقت شناخته می‌شود. این ضرب‌المثل به نوعی تاکید دارد که باید بین حرف‌های گفته شده و نشانه‌های واقعی تفاوت قائل شویم و به شواهد ملموس و قابل مشاهده اعتماد کنیم.

 

ضرب‌المثل «قسم روباه رو باور کنیم یا دم خروس را؟» به معنای تردید در صداقت و حقیقت یک موضوع است. این ضرب‌المثل معمولاً زمانی به کار می‌رود که شخصی در مورد چیزی ادعایی می‌کند، اما شواهد و قرائن دیگری وجود دارد که ممکن است نشان‌دهنده‌ی خلاف آن ادعا باشد.

تجزیه و تحلیل ضرب‌المثل:

  1. قسم روباه: روباه به عنوان یک حیوان فریبنده و زیرک شناخته می‌شود. بنابراین، قسم روباه به این معناست که ممکن است ادعای بیان شده از سوی او به خاطر فریبکاری و نیرنگ باشد.

  2. دم خروس: در مقابل، دم خروس به عنوان نشانه‌ای از حقیقت و واقعیت در نظر گرفته می‌شود. اگر کسی دم خروس را ببیند، می‌تواند به راحتی بفهمد که خروس واقعی است و این نشانه‌ای از حقیقت است.

مفهوم کلی:

این ضرب‌المثل به ما می‌گوید که در مواقعی که با تضاد اطلاعات یا ادعاها مواجه می‌شویم، باید به شواهد و قرائن واقعی توجه کنیم و از آن‌ها برای قضاوت استفاده کنیم. در واقع، این ضرب‌المثل به ما یادآوری می‌کند که نباید به راحتی به ادعاهای غیرقابل اعتماد اعتماد کنیم و باید به دنبال حقیقت باشیم.

به طور خلاصه، این ضرب‌المثل به ما می‌آموزد که در تشخیص حقیقت، باید از شواهد و نشانه‌های واقعی استفاده کنیم و از فریبکاری‌ها و ادعاهای غیرمستند دوری کنیم.

در نهایت: 

 

  1. ضرب‌المثل «قسم روباه» به تردید در صداقت اشاره دارد.
  2. دم خروس نشانه‌ای از حقیقت و واقعیت است.
  3. ادعاهای نادرست ممکن است فریبنده باشند، مانند قسم روباه.
  4. برای قضاوت، به شواهد ملموس و واقعی توجه کنید.
  5. این ضرب‌المثل اهمیت توجه به نشانه‌های واقعی را یادآور می‌شود.
  6. همیشه باید بین حرف و عمل تفاوت قائل شویم.
  7. روباه نماد فریب و نیرنگ در این ضرب‌المثل است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی