s فریدون مشیری :: کتاب بهرام

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین کامنت های شما
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
s
  • ۰
  • ۰

فریدون مشیری، یکی از شاعران برجسته و تأثیرگذار معاصر ایران، در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمد. او در خانواده‌ای فرهنگی و ادبی بزرگ شد؛ پدربزرگ پدری‌اش، میرزا محمود خان مشیر، در عصر قاجار مسئول امور مخابراتی غرب ایران بود و پدرش، ابراهیم مشیری افشار، در وزارت پست مشغول به کار بود. مادرش، خورشید، با لقب اعظم‌السلطنه، از خاندان اشراف قاجار بود و دایی‌اش، فضل‌الله بایگان، از پیشگامان تئاتر نوین ایران به شمار می‌رفت. این زمینه‌های فرهنگی و ادبی تأثیر عمیقی بر زندگی و آثار مشیری گذاشت.

تحصیلات و آغاز کار

فریدون مشیری سال‌های ابتدایی تحصیل خود را در تهران آغاز کرد، اما به دلیل مأموریت پدرش به مشهد رفت و بعد از چند سال دوباره به تهران بازگشت. او تحصیلات دبیرستان را در دارالفنون و دبیرستان ادیب گذراند. در دوران جوانی، با وقوع جنگ جهانی دوم و آشفتگی‌های سیاسی، مشیری به تحصیل ادامه داد و در سن ۱۸ سالگی به وزارت پست و تلگراف پیوست. این کار به مدت ۳۳ سال ادامه یافت و در کنار آن، او به فعالیت‌های مطبوعاتی نیز پرداخت.

فعالیت‌های ادبی

مشیری همزمان با کار اداری، به نویسندگی و خبرنگاری در روزنامه‌ها و مجلات روی آورد. او مسئول صفحه شعر و ادب مجله روشنفکر بود و بسیاری از شاعران معاصر در این صفحات به شهرت رسیدند. در سال ۱۳۳۲، مشیری به عنوان سردبیر مجله سپید و سیاه نیز فعالیت کرد و در سال ۱۳۵۰ به شرکت مخابرات ایران منتقل شد.

سرودن شعر

فریدون مشیری از سنین نوجوانی به سرودن شعر پرداخت و اولین مجموعه شعرش با نام «تشنه توفان» در ۲۸ سالگی منتشر شد. او به شعر قدیم ایران، به ویژه آثار سعدی و حافظ، توجه ویژه‌ای داشت و در کنار شاعران معاصر، به ترویج شعر نو پرداخت. معروف‌ترین شعر او، «کوچه»، یکی از زیباترین و عاشقانه‌ترین شعرهای نو زبان فارسی است.

موسیقی و عرفان

مشیری به موسیقی ایرانی نیز علاقه‌مند بود و در شورای موسیقی و شعر رادیو فعالیت داشت. او به خوبی به مایه‌های موسیقی ایرانی آشنا بود و در پیوند شعر با موسیقی نقش بسزایی ایفا کرد. همچنین، او به عرفان و تصوف ایرانی علاقه‌مند بود و مجموعه‌ای از ماجراهای منسوب به ابو سعید ابوالخیر را منتشر کرد.

زندگی شخصی و درگذشت

فریدون مشیری در سال ۱۳۳۳ با خانم اقبال اخوان ازدواج کرد و دو فرزند به نام‌های بابک و بهار داشت. او سال‌ها از بیماری رنج می‌برد و در بامداد روز جمعه ۳ آبان‌ماه ۱۳۷۹ در ۷۴ سالگی در تهران درگذشت. آرامگاه او در بهشت زهرا، قطعهٔ هنرمندان، واقع شده است.

فریدون مشیری با آثارش در ادبیات فارسی و فعالیت‌های فرهنگی‌اش، همواره در یادها باقی خواهد ماند و شعرهایش به عنوان نماد احساسات عمیق و زیبایی‌های زندگی انسانی شناخته می‌شوند.

اشعار فریدون مشیری

  • ۰۳/۰۹/۰۷
  • بهرام بهرامی حصاری

فریدون مشیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی