چندین نظریه دربارهٔ منشأ مولکولهای کوچکی که باعث آغاز حیات در زمین اولیه شدند، وجود دارد. بر اساس این نظریهها، این مولکولهای کوچک ممکن است از طریق شهابسنگهای مارکیسون به زمین آمده یا در چاههای گرمابی در عمق دریاها یا به دلیل آزمایش میلر–یوری به واسطهٔ برخورد رعد و برق در اتمسفر اولیهٔ زمین شکل گرفته باشند.
دادههای تجربی کمی دربارهٔ نخستین مولکولهای «خودتکثیرکننده» وجود دارد. به عنوان مثال، آر ان ای میتواند اولین مولکول خودتکرارکننده باشد، زیرا قادر است به طور همزمان اطلاعات ژنتیکی را ذخیره کرده و واکنشهای شیمیایی را فعال کند (بر اساس فرضیه دنیای آر ان ای).اما نظریات دیگری با پتانسیل بالایی برای خودتکثیرکنندگی، مانند فرضیهٔ رس مونتموریونیت یا اسیدهای نوکلئیک پپتیدی، نیز وجود دارند که ممکن است نخستین فراهمآورندهها برای رویدادهایی همچون آر ان ای باشند.
حداقل ۳/۵ میلیارد سال پیش، سلولها ظاهر شدند. ایده فعلی این است که این سلولها احتمالاً هتروتروف بودهاند. غشاهای سلولی اولیه احتمالاً سادهتر و قابل نفوذتر از غشای سلولهای کنونی بودهاند و فقط یک زنجیره چرب در هر لیپید داشتهاند. لیپیدها به طور خودبخود وزیکول های دو لایهای در آب تشکیل میدهند و ممکن است برای آر ان ای اولیه مقدم باشند. همچنین، اولین غشاهای سلولی ممکن است توسط آر ان ای کاتالیزوری تولید شده باشند و حتی قبل از شکلگیری، دارای پروتئینهای ساختاری مورد نیاز خود باشند.
- ۰۳/۰۴/۲۸