s حسین جنتی: شاعر معاصر و صدای اعتراض :: کتاب بهرام

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام

مطالب علمی فرهنگی هنری

کتاب بهرام
طبقه بندی موضوعی
آخرین کامنت های شما
  • ۱۷ آبان ۰۲، ۱۳:۴۷ - محسن
    😱🤮
s
  • ۰
  • ۰

حسین جنتی: شاعر معاصر و صدای اعتراض

حسین جنتی (زاده‌ی ۲۳ اسفند ۱۳۵۹) شاعر اهل ورامین است که با اشعارش در عرصه ادبیات معاصر ایران شناخته می‌شود. زبان شعری او گرایش واضحی به شعر کلاسیک دارد، اما در عین حال به امکانات شعر مدرن نیز توجه نشان می‌دهد. مضامین غزل‌های او غالباً سیاسی و اجتماعی هستند و آثارش را می‌توان در حوزه‌ی شعر اعتراض بررسی کرد.

زندگی و فعالیت‌های ادبی

حسین جنتی به عنوان یک شاعر معاصر، با دو مجموعه شعر و کتابی پیرامون آموزش شعر به چاپ رسیده است. او در شهریور ۱۳۸۹ در جلسه شعرخوانی سیدعلی خامنه‌ای حضور داشت و بر خلاف دیگر شرکت‌کنندگان، اشعار انتقادی با مضامین اجتماعی و اقتصادی خواند. یکی از اشعار او با مطلع «چترها در شُرشُر دلگیر باران می‌رود بالا» آغاز می‌شود و در آن به مشکلات اجتماعی و اقتصادی اشاره می‌کند. این شعر به قدری تأثیرگذار بود که سیدعلی خامنه‌ای در واکنش به آن گفت: «آفرین! آفرین! ولی باید پنهان کنید حسابی: مواظب جوجه‌ها باشید»، که نشان‌دهنده‌ی حساسیت موضوعات مطرح شده در شعر اوست.

بازداشت و واکنش‌ها

حسین جنتی در ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شد. این بازداشت به دلیل خواندن یکی از غزل‌هایش در دانشگاه اصفهان صورت گرفت که در آن به انتقاد از هر دو نوع حاکمیت سلطنتی و دینی پرداخته بود. او پس از دو روز با قرار وثیقه آزاد شد، اما به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم گردید. این موضوع با انتقاد گسترده‌ای از سوی شاعران و هنرمندان در داخل و خارج از کشور روبه‌رو شد.

دیدگاه‌ها و تأثیرات

شعرهای حسین جنتی به دلیل قوت و استواری‌شان و همچنین وجه اجتماعی آن، مورد توجه بسیاری از منتقدان و شاعران قرار گرفته است. محمد کاظم کاظمی، شاعر شناخته شده اهل افغانستان، بر این باور است که وجود شاعرانی چون حسین جنتی در این زمانه که بسیاری از شاعران به تغزل و مدح روی آورده‌اند، مغتنم است. سایه اقتصادی‌نیا نیز بر این نکته تأکید دارد که غزل به عنوان زبان اجتماعی و اعتراضی نسل جوان، در آثار جنتی به وضوح نمایان است.

نمونه اشعار

حسین جنتی در اشعارش به مضامین عمیق و اجتماعی می‌پردازد. یکی از غزل‌های او به شرح زیر است:

باید که ز داغم خبری داشته باشد
هر مرد که با خود جگری داشته باشد
حالم چو دلیری ست که از بخت بد خویش
در لشکر دشمن پسری داشته باشد
حالم چو درختی است که یک شاخه نا اهل
بازیچهٔ دست تبری داشته باشد
سخت است پیمبر شده باشی و ببینی
فرزند تو دین دگری داشته باشد
آویخته از گردن من شاه کلیدی
این کاخ کهن بی که دری داشته باشد
سردرگمی ام داد گره در گره اندوه
خوشبخت کلافی که سری داشته باشد

نتیجه‌گیری

حسین جنتی به عنوان یک شاعر معاصر با زبان انتقادی و اجتماعی خود، صدای نسل جوان و معترض ایران است. اشعار او نه تنها بازتاب‌دهنده‌ی مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه هستند، بلکه به عنوان یک ابزار برای بیان احساسات و نگرانی‌های مردم عمل می‌کنند. جنتی با آثارش به غنای ادبیات فارسی افزوده و تأثیر عمیقی بر شاعران و هنرمندان معاصر گذاشته است.

  • ۰۳/۰۸/۱۴
  • بهرام بهرامی حصاری

حسین جنتی: شاعر معاصر و صدای اعتراض

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی