سِر فردریک ویلیام مایرز (Frederick William Myers) یکی از چهرههای برجسته علمی و ادبی قرن نوزدهم بود که علاوه بر فعالیتهای آکادمیک خود در زمینههای مختلفی چون ادبیات و روانشناسی نیز تأثیرات شایانی بر جای گذاشت. او در کالج چلتنهام و سپس در کالج ترینیتی دانشگاه کمبریج تحصیل کرد و در سال ۱۸۶۴ مدرک کارشناسی خود را دریافت نمود. مایرز نه تنها از جوایز دانشگاهی بهرهمند شد، بلکه در ادامه به مدت نه سال، از ۱۸۶۵ تا ۱۸۷۴، به عنوان همکار علمی در کالج ترینیتی مشغول به کار شد و در همین دوران از ۱۸۶۵ تا ۱۸۶۹ به تدریس مطالعات کلاسیک نیز پرداخت. در سال ۱۸۷۲ به عنوان بازرس مدرسه منصوب شد و در این مدت نیز در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود پیشرفتهای قابل توجهی داشت.
فعالیتهای ادبی
مایرز همچنین نویسندهای با آثار برجسته در زمینه شعر و نقد ادبی بود. در سال ۱۸۶۷، شعر بلند خود با عنوان قدیس پولس را منتشر کرد که مورد توجه قرار گرفت. در سال ۱۸۸۲ مجموعهای از اشعار خود تحت عنوان احیاء جوانی و دیگر اشعار منتشر کرد که بازتابی از افکار و دیدگاههای او نسبت به مسائل انسانی و فلسفی بود. علاوه بر این، مایرز کتابهایی نیز در زمینه نقد ادبی نوشت، از جمله اثر مهمی در سال ۱۸۸۱ با نام وردزورث و کتاب دو جلدی کلاسیکال و مدرن که در سال ۱۸۸۳ منتشر شد. این اثر دوم شامل جستاری در خصوص شاعر بزرگ رومی، ویرجیل، بود و نشاندهنده علاقه او به مطالعه و تحلیل آثار کلاسیک و ارتباط آنها با دنیای مدرن بود.
تحقیقات روانشناسی و تأسیس جامعه مطالعات روان
یکی از مهمترین جنبههای زندگی علمی مایرز، علاقهمندی او به پژوهشهای روانشناسی بود. او در سال ۱۸۸۳ یکی از بنیانگذاران جامعه مطالعات روان (Society for Psychical Research) یا اس. پی. آر. شد که به تحقیق در زمینه پدیدههای فراطبیعی و غیرعادی میپرداخت. این جامعه به یکی از مهمترین نهادهای پژوهشی در این زمینه تبدیل شد و مایرز خود در سال ۱۹۰۰ به عنوان رئیس آن منصوب گردید.
مایرز به بررسی مسائلی مانند تجارب فراطبیعی و ارتباط انسانها با جهانهای دیگر علاقه داشت. تحقیقات او به نظریههایی در مورد "خویشتن فروآستانهای" (supra-consciousness) منتهی شد که روانشناسان معاصر همچون تئودور فلورنوی و ویلیام جیمز تحت تأثیر این ایدهها قرار گرفتند. با این حال، برخی از همکاران مایرز در جامعه اس. پی. آر. انتقادات شدیدی نسبت به فرضیهها و دیدگاههای او ابراز کردند. به گفته مورخ ژانه اپنهایم، همه اعضای جامعه، به ویژه در مراحل بعدی، با ایدههای مایرز موافق نبودند و برخی از آنها به شدت مخالف نظریات او بودند.
دیدگاههای مذهبی و افکار شخصی
با توجه به تحقیقات و نظریات مایرز در زمینه روانشناسی و پدیدههای فراطبیعی، برخی مورخان اشاره کردهاند که او به طور جدی به مسائل مذهبی نیز علاقهمند بوده و ممکن است برنامههای مذهبی محرمانهای داشته باشد. این فرضیهها به جنبههای پنهانی شخصیت او اشاره دارند که همچنان مورد بحث و تحقیق قرار دارند.
نتیجهگیری
فردریک ویلیام مایرز به عنوان یکی از شخصیتهای چندبعدی در عرصههای علمی و ادبی، به ویژه در زمینههای روانشناسی و شعر، تأثیرات عمیقی بر دوران خود گذاشت. تحقیقات او در روانشناسی و همچنین آثار ادبیاش تا امروز مورد توجه محققان و علاقهمندان به این حوزهها قرار دارد. با این حال، برخی از ایدههای او همچنان بحثبرانگیز و مورد انتقاد قرار میگیرند، به ویژه در زمینههای مربوط به فراطبیعی و مسائل مذهب